Mondrian Seoul Itaewon Hotel / Gansam Architects & Associates

0

Mondrian Seoul Itaewon Hotel / Gansam Architects & Associates

© Seungmu Lee© Seungmu Lee© Seungmu Lee© Seungmu Lee+ 18

© Seungmu Lee
© Seungmu Lee

‘Itaewon-dong, Yongsan-gu’ is the first special tourist zone designated in Seoul in 1997. Yongsan military base was occupied by the Japanese military until the US military took over after the national liberation of Korea. Subsequently, small shops and bars targeting American soldiers opened and the military camp town emerged, turning the place into a fun district for American soldiers. Urbanization of the area into a community of American soldiers and related aliens continued. Itaewon rose to prominence around the world after holding various international conferences and events, including the 1988 Seoul Olympics in the 1980s. It has turned into a tourist attraction visited by tourists from all over the world. , including Japan. The former Capital Hotel, which opened in 1988, accommodated this tourist demand when it opened and included various entertainment facilities, such as a nightclub, karaoke, and sauna. The 30 or more years have been long enough that there have been increasing demands for a variety of changes in the hotel’s business structure and zoning system regarding the changes that have taken place in the culture of the Itaewon area, Where is the hotel.

© Seungmu Lee
© Seungmu Lee
Plan
Plan
© Seungmu Lee
© Seungmu Lee
© Seungmu Lee
© Seungmu Lee

This project aimed to remodel the exclusive space of the hotel into a combined commerce + hotel space. The spaces in the basement for entertainment facilities have been replaced with new programs that can synergize with a hotel lifestyle. The MD consisted of programs such as a lifestyle bookstore, book café, craft brewery, and rooftop party pool to incorporate Itaewon’s exotic culture into the hotel. Escalators were installed to improve accessibility to the basement and the space below accessible from existing roads outside was increased. In addition, the concrete roof was cut to install the glass ceiling (Top Light) of certain underground spaces in order to attract natural light to the underground space.

© Seungmu Lee
© Seungmu Lee

The design solution to lower the entrance barrier as a hotel was to manage the main gate. The predecessor, the Capital Hotel, had the main door and the glass roof on the facade like other hotels. For the current hotel, it was assumed that customers of the new retail stores would have a huge psychological burden on accessibility if they had to go through the hotel door to reach the stores on the lower floors. To remove the burden, the main door and hotel lobby were moved from the first floor to the second floor according to the characteristics of the inclined terrain, and the main door and the first floor lobby were opened for everyone to access. easily. by changing zoning and design. The Drop-Off Zone, which was newly constructed at the rear of the second floor, is the new canopy designed to fit the hotel’s new brand identity.

© Seungmu Lee
© Seungmu Lee

Share.

Comments are closed.